Aina silloin tällöin puoleemme kääntyy hakija, joka on kirjoittanut patentti- tai hyödyllisyysmallihakemuksen ja pannut sen vireille itse. Ensimmäinen viranomaisen antama välipäätös on ollut tyrmäävä ja hakija kääntyy tässä vaiheessa asiantuntijan puoleen. Vain harvoin voimme tässä vaiheessa auttaa, sillä keinot alunperin puutteellisesti tehdyn hakemuksen parantamiseksi ovat vähissä. Nimittäin vireille panon jälkeen hakemukseen ei voida lisätä mitään uutta asiaa. On pärjättävä niillä eväillä, jotka hakemuksessa alunperin olivat ja jos eväitä on vähän ei lopputulos ole hyvä.

Jotta ylläkuvatusta tilanteesta vältytään,  annamme muutamia ohjeita ensikertalaiselle:

  1. Kirjoita ideasi paperille. Tee niin hyvä ja yksityiskohtainen sanallinen kuvaus keksinnöstä kuin voit. Hyvä piirustus vastaa sataa sanaa, joten mitä enemmän kuvia sen parempi.
  2. Käänny aina rekisteröidyn patenttiasiamiehen puoleen. Näin varmistuu, että ideaasi käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti. Asiamiehellä on vuosien kokemus patentointiprosesseista ja hän ehdottaa, miten tapauksessasi olisi parasta edetä .
  3. Pyydä patenttiasiamiestä tekemään ennakkotutkimus keksinnöstä. Tutkimuksen tarkoitus on selvittää, onko keksintö jo patentoitu tai onko se muuten tunnettu.
  4. Jos näyttää lupaavalta, sovi patenttiasiamiehen kanssa patentti- tai hyödyllisyysmallihakemuksen tekemisestä. Asiamies tekee ensimmäisen version hakemukseksi, jota muokataan tiiviissä kontaktissa kanssasi kunnes olet tyytyväinen lopputulokseen. Hakemus voidaan sitten lähettää viranomaiskäsittelyyn.
  5. Hanki tai varmista rahoitus, viimeistään ennen kohdan 4 toimenpiteiden aloittamista.

Kun teollisoikeuksien suojaus on ajankohtaista tai tulee ajankohtaiseksi kohdallanne ja haluatte saada tietää enemmän näiden oikeuksien tarjoamista mahdollisuuksista, pyydämme ottamaan yhteyttä toimistoomme sopiaksemme noin tunnin kestävästä maksuttomasta konsultaatiosta. Se ei sido Teitä mihinkään mutta voi olla suureksi hyödyksi.